In 2020 werd Stichting Breda Circulair een feit en we staken samen met Gemeente Breda en Avans de hoofden bij elkaar (op afstand wel natuurlijk!) om de functie en de visie van onze stichting helder uiteen te zetten. Wat bleek? Onze gezamenlijke doelen, ideeën en plannen sloten perfect op elkaar aan. 

  •         Zowel Breda Circulair als de gemeente en Avans zochten een manier om circulaire (en duurzame) ondernemers en andere partijen in de regio in kaart te brengen, om te zien hoe we er in Breda voor staan op dit vlak.
  •         We zochten alle drie naar manieren om de circulaire transitie een flinke boost te geven, en wisten dat dit alleen zou lukken als we partijen met elkaar zouden verbinden, zodat ze elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.
  •         Gemeente Breda én Breda Circulair wilden dit jaar extra aandacht besteden aan De Week van de Circulaire Economie, wij mistten de capaciteit en de gemeente een effectief platform. Laat dit nu precies zijn waar we elkaar bij konden ondersteunen.

We besloten de schouders eronder te zetten en binnen twee maanden hebben we een nieuwe website, een online platform, ontwikkeld: Het Bredase Ecosysteem.

 Wat is het ‘Bredase ecosysteem’?

Het Bredase Ecosysteem zal een compleet overzicht gaan bieden van alle circulaire, duurzame organisaties die in de regio Breda actief zijn. Ook vind je er initiatieven én vraag en aanbod van diverse materiaalstromen die opnieuw als grondstof kunnen dienen voor een andere partij. Zo maken we de cirkel rond! En dat is belangrijk, want de overheid heeft als doel gesteld dat de economie in 2050 volledig circulair is. Behoorlijk ambitieus, maar laten we als Breda bewijzen dat we het kunnen! 

Wat kan het Ecosysteem voor jou betekenen?

Doordat het Ecosysteem inzicht geeft in het circulaire aanbod in Breda, creëert het een ‘vliegwiel’ voor circulariteit. Je komt sneller in contact met gelijkgestemden én partijen weten jou ook gemakkelijker te vinden. Heb je een grote restpartij materiaal over, die nog prima voor andere toepassingen te gebruiken is? Bied het aan via het Ecosysteem. Wil je een initiatief starten waar je specifieke expertise of werkruimte voor kunt gebruiken? Meld je dan aan! Samen maken we van onze gezamenlijke droom – een circulaire wereld – werkelijkheid!

 Heb je een andere circulaire vraag?

Heeft jouw vraag niet direct betrekking op ons Ecosysteem? Of wil je jouw vraagstuk met iemand van Breda Circulair bespreken? Stel je hulpvraag aan ons en we nemen snel contact met je op!