Circulaire Doorgeef-trofee Breda

Op 6 feb. 2021 werd, ter afsluiting van de week van de circulaire economie, de eerste circulaire doorgeef-trofee uitgereikt. Deze trofee is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Breda, STEK en stichting Breda Circulair. De trofee is bedoeld om ondernemers die goed bezig zijn met circulariteit aan te moedigen. De houder van de trofee bepaalt zelf aan wie hij of zij deze doorgeeft. Bekijk hier alle spelregels. Op deze manier hopen we dat er een keten ontstaat van inspiratievolle ondernemers en ons ecosysteem te versterken.

De initiatiefnemers van Breda Maakt Mij Blij zijn de eerste trotse bezitters van de doorgeef-trofee. Tijdens hun tulpenactie werden zij verrast door Wethouder Boaz Adank.

De trofee is ontworpen door Stef Goedhart (kwartiermaker bij STEK) en gemaakt in samenwerking met verschillende ondernemers van STEK.

Met het Lemniscaat symbool als teken van de oneindigheid gemaakt met staal door Thijs van Loods om Oud ijzer wordt de circulaire wereld verbeeld. Dit staat op het fundament van hout van Bredase Bomen, van Tim van den Burg.