Sustainable Avans

Avans Hogeschool, gemeente Breda, PwC, REDview BI en Stichting Breda Circulair werken 3 jaar samen aan verduurzaming van het mkb in Breda

 

 

 

Wat Avans studenten de komende 3 jaar voor je kunnen doen? Eerst gaan de tweedejaars studenten voor en met je aan de slag!

  • De tweedejaarsstudenten brengen in kaart hoe duurzaam je businessmodel is. Ze kijken daarvoor naar de Sustainable Development Goals (SDG’s).
  • Ze maken een dashboard waarop je kunt zien waar jouw bedrijf staat in vergelijking met branchegenoten.
  • Ze reiken creatieve en innovatieve oplossingen aan waarmee je op korte termijn impact kunt creëren om je businessmodel te verduurzamen op relevante, beïnvloedbare thema’s.

 

Bekijk hier de video oproep van Wethouder Boaz Adank: https://www.youtube.com/watch?v=QMIiwyi10nc

 

REDview Pwc SDGs BredaGemeente breda

Uitvoering van de oplossingen door derde- en vierdejaarsstudenten

Vervolgens kun je samenwerken met studenten uit het derde en vierde studiejaar. Zij werken de oplossingen van de tweedejaarsstudenten verder uit en vullen deze aan met nieuwe inzichten. Ze ontwerpen en implementeren de onderzochte oplossingen binnen jouw bedrijf. Dit kan via een onderzoeks- of afstudeerstage van 20 weken of via het Bedrijfskundig AdviesBureau van de opleiding. Ook is het mogelijk om een individuele student, duo of een speciaal samengestelde groep studenten uit verschillende disciplines een opdracht te laten uitvoeren.

Wat deze studenten meebrengen?

  • De studenten hebben kennis over en ervaring met duurzaamheid en de SDG’s.
  • Ze hebben een stevige basis, durven verder te kijken en brengen frisse ideeën voor innovaties mee.
  • Ondernemend en nieuwsgierig als ze zijn, kunnen ze goed luisteren en houden ze van samenwerken.

Door studenten in te zetten, ontstaat een unieke kans binnen Breda om de professionals van de toekomst te laten werken
aan de vraagstukken van morgen. Het enige wat we van je vragen, is wat tijd en het delen van data. Alleen bij een stage of
afstudeertraject betaal je een kleine vergoeding aan de student.

Extra voordelen

Een extra voordeel is dat de adviesbureaus PricewaterhouseCoopers en REDview BI hun kennis en modellen beschikbaar stellen voor de studenten. Met het dashboard monitor je de ontwikkeling van je onderneming door de jaren heen. Je krijgt gratis exposure via de website van Avans Hogeschool, gemeente Breda en Breda Circulair. Als je wilt, word je onderdeel van het netwerk van Breda Circulair, waar krachten worden gebundeld en kennis wordt uitgewisseld.

Meer weten of aanmelden? Heb je interesse of vragen?
mail dan naar opdrachten.BDK.breda@avans.nl.

Of vul hier het aanmeldformulier in.

Meer informatie over
• De opleiding Bedrijfskunde van Hogeschool Avans in Breda.