Circulaire proeftuin

In regio Breda liggen momenteel veel onbenutte kansen voor het verminderen van waardeverlies in afvalstromen. Onder andere in het bouw- en sloopafval gaat veel waarde onnodig verloren. Om hoogwaardiger hergebruik van deze materialen op een financieel haalbare manier mogelijk te maken is een andere infrastructuur nodig. 

Stichting Breda Circulair wil de toepassing van gebruikte materialen de komende jaren graag vergroten en verkent samen met de gemeente Breda, STEK Breda en Stichting Match to Work de mogelijkheden voor het realiseren van een ‘MaterialenHUB’.materialenhub

Het idee van deze MaterialenHUB is dat gebruikte materialen geschikt gemaakt worden voor hergebruik. Hierbij moet worden nagedacht over anders inzamelen, verwerken en aanbieden van materialen. Diverse steden kennen dergelijke initiatieven: Wat kunnen we hier van leren? Wat zijn de mogelijkheden voor onze regio? Hoe zorgen we dat het bestaande aanbod aan gebruikte materialen beter gevonden wordt?

We richten ons in eerste instantie op hergebruik van hout. Hout is eenvoudig te bewerken en kent vele toepassingen. Het geschikt maken van het hout in een werkplaats biedt tevens arbeidskansen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wil jij ons verder helpen? Neem contact met ons op en kom ons projectteam versterken!

Wil je het volledige initiatiefvoorstel lezen? Stuur een mailtje naar daan@bredacirculair.nl