De tweede week van februari stond in het teken van de Circulaire Economie. Samen met de gemeente Breda en Avans Hogeschool organiseerden we een bijeenkomst voor ondernemers onder de naam ‘Werk maken van Circulaire Economie’.

-> terugkijken <-

 

Dit was het programma van die middag:

15:00 – Welkom (start Live Stream)

Opening door dagvoorzitter Bas van Gerwen, aanjager circulaire economie, Gemeente Breda

15:05 – Keynote | Césare Peeren, architect en eigenaar Superuse Studios

Césare Peeren is met zijn ‘Superuse Studios’ erkend pionier in hergebruik van materialen en circulair ontwerp. Met inspirerende voorbeelden weet hij inzichtelijk te maken hoe je vooruit komt met circulair ondernemen. Waar loop je tegenaan? Hoe zorg je dat je vindingrijk blijft? Wat is het belang van ‘community building’?

15:30 – SustainABLE: stappen zetten in de praktijk

Reeds 70 ondernemers zetten duurzame stappen door deelname aan het SustainABLE programma. De resultaten worden toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Wat kan het SustainABLE programma voor jou als ondernemer betekenen? Met sprekers Fulco Geerlofs, coördinator project SustainABLE en Martin Notté, directeur REDview BI.

15:50 –  LIVE Paneldiscussie 

Van starter tot familiebedrijf; iedereen kan vragen insturen voor ons panel of ze live stellen tijdens de uitzending. Want hoe start je eigenlijk met circulair ondernemen? Hoe pas je je inkoopbeleid aan? Hoe ga je om met tegenslag? Panelleden:

16:50 – Hoe verder?

Aan de slag! Welke vervolgstappen ga jij zetten om jouw bedrijf duurzamer en meer circulair te maken? Wethouder Boaz Adank (economische zaken) presenteert een overzicht van het regionale aanbod aan workshops, trainingen en andere programma’s voor ondernemers.