Op 16 maart 2022 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Jouw stem draagt bij aan de manier waarop jouw directe omgeving de komende vier jaar vorm krijgt. Daarom organiseerde Breda Circulair vorige week een politiek café. Samen met een aantal politieke partijen onderzochten we hoe hoog duurzaamheid en circulariteit op de agenda staan.

Politiek Café bij Parels

Unaniem kwam naar voren dat dit thema uiterst belangrijk is. Van restafval beperken tot repair cafés: er zijn veel initiatieven in de stad die meer aandacht verdienen. Juist van de politiek. Circulaire economie moet beter geagendeerd worden in de gemeenteraad. Er kwam ook een oproep vanuit de politiek: ‘daag ons uit en vraag om de tussenstand’. Want om de circulaire economie echt aan te jagen moeten we scherp blijven en resultaten boeken.  Lees hier een langer verslag van de avond.

Maar hoe kies je voor duurzaam en circulariteit in Breda? Waar begin je met al die politieke programma’s? ASN Bank heeft een aantal tools op een rij gezet waarop je kunt letten om je stem duurzaam in te zetten.

Ook in de kieswijzer zie je dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Van alle thema’s die in de vragen naar voren komen, staat duurzaamheid samen met wonen en financiën in de top 3.

Politiek Café van 1 maart: politieke standpunten over de circulaire economie. Met van links naar rechts:

  • Patrick Smans (D66)
  • Hilrieke Nauta (GroenLinks Breda)
  • Caspar Rutten (CDA Breda)
  • Peter Vissers (Breda Beslist)
  • Peter Jong (50 Plus)