Waar kun je als team van Breda Circulair nu beter samenkomen dan in de natuur? En hoe kunnen we het aangename met het nuttige combineren, door onze handjes meteen te laten wapperen?

Nou, door Natuurmonumenten te helpen bij het onderhouden van heidegebied. Kaplaarzen aan en gaan! We hebben talloze jonge dennen uit de grond getrokken of gezaagd, zodat de heide kan floreren. De boompjes werden hergebruikt als decoratie tijdens het FuturePROEF event. Na afloop zijn er zelfs dennetjes mee naar huis genomen door deelnemers voor op balkon of in de tuin. Zo krijgen ze zelfs een derde leven!

Waarom halen we de dennen weg op de heide? Heel simpel. Als we niks doen, neemt de biodiversiteit: de hoeveelheid plant- en diersoorten, nog meer af. Door de inzet van vrijwilligers zoals het team van Breda Circulair krijgt de heide weer een kans. Dennen verdrukken namelijk de heide. Dus namens de heideblauwtjes, heivlinders, gladde slangen en blauwvleugelsprinkhanen; heel erg bedankt!