Laden Evenementen

Zet het in je agenda!
Op 23 juni organiseert Urban Living Lab een gesprek en debat rondom de impact van ‘De Parels van Breda’ op de ontwikkeling van de stad en ’t Zoet.
Meld je hier tot 21 juni aan voor deze middag!
Een duurzaam en leefbaar ‘t Zoet
De stad kent vele uitdagingen variërend van; hoe houden we met z’n allen de buurt schoon, hoe regelen we lokaal en duurzaam voedsel tot hoe komen we samen van het gas af!?
In de wijken gebeurt veel, Bredanaars zitten niet stil. Hoe kunnen we al deze kracht inzetten voor een duurzaam en leefbaar ’t Zoet en Breda?
’t Zoet – een beetje van ons allemaal
’t Zoet biedt, zoals je ongetwijfeld weet, een prachtige kans om midden in Breda een nieuw stadsdeel te realiseren, waar Breda kan laten zien de actuele uitdagingen te beantwoorden in een proces met een hoge graad van creativiteit, vrijheid en inbreng van de betrokken inwoners en ondernemers van onze mooie stad.
Samen met de stad brengt Urban Living Lab Breda 23 juni tussen 15u en 18u een gesprek op gang waarin we de eigenaren van het gebied willen inspireren om tot een breed gedragen ontwikkeling van ’t Zoet te komen.
Hoe draagt ’t Zoet bij aan grote transitieopgaven?
Geven we bestaande duurzame, circulaire initiatieven een toekomst in de stad en op ’t Zoet? Deze initiatieven dragen uiteindelijk bij aan de grote transitieopgaven en organiseren een natuurlijke binding en verbinding. Hoe kan tijdelijk en duurzaam creatief ondernemerschap of inbreng van (groepen) inwoners een fundament leggen voor een hoogwaardig en permanent stuk Breda?
Welke assets geeft de stad, ongevraagd, mee om samen invulling te geven aan een levendige, duurzame en leefbare stad? En hoe zorgen we ervoor dat zachte waarden met op korte termijn wellicht een laag verdienpotentieel maar op termijn essentieel voor behoud en versterking van de Bredase samenleving, omarmd worden?
Programma:
23 juni 2022 15.00 tot 18.00 STEK Veilingkade 9a Breda.
 
15.00-16.00: inloop en markt ‘De toekomst van ’t Zoet’

Circulair onderzoek ’t Zoet ( Materiaal & energie / Groen, water & Gezondheid / Mobiliteit & Logistiek / Economy of the common goods / Stadslandbouw).
Food and Future & voedseltransitie.
Stichting MIEP, Tiny restaurant.
Gerobotiseerde Urban Farming.
Voedselbos en logistiek.
Stroomstart, serious game voor circulaire gebiedsontwikkeling.

 
16.00-17.00: Panelgesprek ‘Zijn tijdelijke en zachte initiatieven een grote kans voor een levendig en duurzame stad voor de lange termijn?’ 

Jan Jongert, Super-Use studios
Krista Werner, Stichting MIEP
Niels Langenhuizen, SDK vastgoed
Jack van Haperen, Cirkelstad

 
17.00-18.00: Borrel
 
We nodigen alle inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden in Breda van harte uit voor de markt, het gesprek en de borrel. Tijdens het plenaire gesprek gaan we graag met iedereen in gesprek.
Meld je hier tot 21 juni aan voor deze middag!
 
Neem voor vragen of opmerkingen m.b.t. de bijdrage van Breda Circulair contact op met Tim Horsten of Jack van Haperen.
Of direct met Urban Living Lab via: info@urbanlivinglabbreda.nl

Deel dit bericht op je favoriete platform!

Ga naar de bovenkant