Laden Evenementen

Op deze dag ga je circulariteit beleven met al je zintuigen. Breda Circulair en Fabrique Publique (project Remake Ceramics) organiseren een ‘FUTURE PROEF’ diner voor (horeca)ondernemers om (letterlijk!) te proeven van wat er in de omgeving allemaal gebeurt op het gebied van circulariteit. Meld je hier aan! En wees er snel bij want er zijn maar 50 plaatsen beschikbaar. 31 oktober (v.a. 19.00) @BANK15, Breda
Aanmelden kan nog tot en met zondag 23 oktober a.s.
Programma
Je geniet van een duurzaam driegangendiner én van de verhalen van drie bijzondere, inspirerende sprekers. Namelijk:

Hille van der Kaa – van ‘Those Vegan Cowboys‘ ( de nieuwe missie van Jaap Korteweg, van ‘De Vegetarische Slager’).
Caroline Baerten & Nicolas Decloedt – van ‘Humus X Hortense‘ (het eerste Belgische restaurant dat in 2021 een groene Michelinster toebedeeld kreeg).
Ivar van Dorst – van Ekoto (duurzame voedingswaren en keukenproducten uit een korte, transparante en eerlijke keten).

Speciale gast(en):
Bijzondere supporter van dit event is Zero Waste Nederland, met als ambassadeur Elisah Pals.
Waarom?
Nou, zeg je toekomst, dan zeg je circulair. In 2030 moet 50% van alle materialen in Nederland circulair zijn, en we werken zelfs toe naar volledig gebruik van reststromen (0% afval) in 2050.
Volledig circulaire horeca
Ook in de horeca staat duurzaamheid en circulariteit steeds hoger op de agenda. In 2021 was bijvoorbeeld de aftrap van onze ‘proeftuin horeca’, waarbij we met een groep Bredase horecaondernemers sessies organiseren met als doel voedselverspilling tegengaan.
Ook Hanneke de Leeuw – mede-organisator van dit evenement en oprichter van Fabrique Publique – helpt restaurants om circulair te gaan werken, met haar project Remake Ceramics. Het circulaire servies wordt door Hanneke ontworpen en geproduceerd met het eigen keramisch afvalmateriaal van horecaondernemingen. Je vindt Fabrique Publique in het Ecosysteem van Breda Circulair én tijdens het event op 31 oktober wordt het diner gepresenteerd op het prachtige, handgemaakte servies.
 

“Als ontwerper ben ik gefascineerd door verandering en wil ik door het schetsen van visionaire toekomstbeelden bijdragen aan de activistische rol die design wat mij betreft heeft.”
Waar is het event FuturePROEF?
Het  (netwerk)diner vindt plaats bij BANK15; een creatieve hotspot waar makers en nieuwe horeca-concepten de mogelijkheid krijgen hun ideeën voor het voetlicht te brengen.
 
Details
31 oktober 2022
BANK15, Sint Janstraat 11, Breda
Inloop 19:00 uur
Aanvang diner 19:30 uur
Einde 23:00 uur
Kosten
Geniet van een heerlijk duurzaam driegangendiner en diverse lekkere borrelhapjes in de avond voor €27,50. Hierbij is 1 drankje inbegrepen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
 
Dus, wil jij ook aan de slag met circulariteit en geïnspireerd raken door verschillende creatieve, innovatieve, maar vooral lekkere uitvindingen? Meld je hier aan! En wees er snel bij want er zijn maar 50 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan nog tot en met zondag 23 oktober a.s. Volg Breda Circulair ook op LinkedIn en meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je niets mist!
Foto bij dit artikel: BANK15

Deel dit bericht op je favoriete platform!

Ga naar de bovenkant