Laden Evenementen

Breda Circulair is een officiële ‘hub’ van het initiatief de ‘Week van de Circulaire Economie’.Het zal jou vast niet ontgaan zijn; de Week van de Circulaire Economie komt er weer aan. Natuurlijk laten we deze ook dit jaar niet aan ons voorbij gaan. Samen met ACT NOW, Rabobank en Gemeente Breda organiseren we de Circular Economy Summit 2023 op donderdag 9 februari. Daar nodigen we je bij deze graag voor uit.
Daarnaast zijn er gedurende deze week diverse activiteiten georganiseerd bij de meest creatieve makershotspot van Breda: STEK.
Kortom een week bomvol inspiratie, prachtige ondernemersverhalen en netwerkmomenten. Hieronder vind je een overzicht van al onze activiteiten.
8 februari 14:00 uur | Stek-Toer
Laat je inspireren en wonderlijk verrassen tijdens de STEK toer. De gids, een lokale ‘Stekker’, leidt je rond en neemt je mee in het verhaal en de sfeer van de circulaire en duurzame hotspot STEK. De gids kent de plek als geen ander en wandelt samen met jullie langs alle innovatieve werkplaatsen van ontwerpers, makers en andere creatieven. Je zult versteld staan van alle duurzame creativiteit en vakmanschap op het Stek terrein. Geef je op bij Marga Peters, marga@margapeters.nl o.v.v. hoeveel personen + geef aan dat het om de wk vd CE gaat.
9 februari 19:00 – 22:30 | Circular Economy Summit 2023
Circulair ondernemen de norm; dat wíllen we niet alleen, dat móeten we doen. In 2050 moet de economie circulair zijn en dus zullen we aan de bak moeten om als ondernemers onze bedrijven toekomstproof te maken. Misschien ben je er al volop mee bezig of misschien staat jouw transitie pas in de kinderschoenen; het gaat er om dat we samen in actie komen. Het delen van inspiratie, uitdagingen én succesverhalen is de sleutel tot verandering. Daaraan geen gebrek tijdens de CE Summit die plaatsvindt bij Rabobank Breda, Kloosterplein 11.
Bekijk hier het programma van de Circular Economy Summit en meld je aan.
10 & 11 februari | Workshop Bihuske maken
Geef je op voor de workshop bijenhuisjes maken. Meeuw.nu ontwerp is 1 van de pioniers in het maken van bijenhuisjes in Breda, genaamd Bihuske. Bihuske wordt geproduceerd van hergebruikt materiaal en heeft het doel om bewustwording te creëren voor het ecosysteem waar we als mens ook deel van uitmaken. De workshop incl. materialen kost € 25,-. Opgeven kan je door te mailen naar info@bihuske.nl t.a.v workshop Bihuske wk vd CE.
Tijdstippen workshops vrijdag en zaterdag:
10:00 – 11:30
13:00 – 14:30
Per workshop kunnen er maximaal 5 personen deelnemen. VOL =VOL. 
10 & 11 februari 10:00 – 16:00 uur | Open atelier bij WEESHOUT
Ga op bezoek bij WEESHOUT en ontdek waar onderneming en hout atelier WEESHOUT voor staat en leer hoe het is om te ondernemen als maker die werkt met hergebruikt hout. WEESHOUT is gespecialiseerd in meubilair o.a. banken, tafels, deuren en tuinhekken.
10 & 11 februari 13:00 – 16:00 uur | CRAFT Upcycle middag
VRIJE INLOOP STEXTIEL: Wordt onderdeel van een mini workshop, waar je samen STEK groen gaat maken! Met groen bedoelen we bladeren die zijn gemaakt zijn van diverse hergebruikte materialen. Zoals kleding, hout en metaal. De blaadjes ga je bewerken en up-pimpen. Alle bewerkte bladeren worden daarna allemaal bevestigd aan de STEK – FUTURE-IS NOW shawl. Dit kunst object zal ten toon gesteld worden het gehele jaar op het STEK terrein. Deze craft middagen worden gegeven door Eva van @Stam indoor/ Tribe_8.
11 februari 10:00 – 17:00 uur | Gratis reparatieadvies GOUDEN HANDJES
Heb je een apparaat met stekker die het helaas niet meer doet of mankementen vertoont? kom dan voor een GRATIS advies naar GOUDEN HANDJES. Tevens is er deze dag ook een SPECIALE AANBIEDING alle onderzoekskosten zijn maar €10,- op deze dag. Verdere reparatiekosten worden bepaald na overleg.
Heb je vragen over de activiteiten bij STEK? Mail dan naar info@stekbreda.nl
Wil je meer weten over de Circular Economy Summit? Mail dan naar info@bredacirculair.nl

Deel dit bericht op je favoriete platform!

Ga naar de bovenkant