Laden Evenementen

Houd ruimte in je agenda in de week van 2 tot 8 juli! Want Elisah Pals van Zero Waste Nederland organiseert dan samen met Ron Bekker de eerste echte Zero Waste Week! Het programma is uitdagend, gezellig, leuk en ook nog eens lekker…Enkele highlights van de Zero Waste Week:
We konden moeilijk kiezen, maar we hebben tóch een aantal van onze favoriete activiteiten uitgelicht:
Zwerfafval rapen | met Joy de labrador | 2 juli
Stiekem misschien wel onze persoonlijke favoriet (wie smelt niet weg van die bruine ogen?). Labrador Joy laat zien hoe leuk afval rapen kan zijn. In deze training leer je van je eigen hond een (opruim)held maken. Doe je mee?
P.S. je mag ook met Joy op de foto (heus niet alleen voor kinderen!😉)
Lees hier meer over de workshop
Locatie: Stadsgalerij, Oude Veste 34
Datum & tijd: 2 juli 14:00 tot 16:00 uur
Tickets: Gratis
 
Dragon’s Den | 4 juli
Afgang of eeuwige roem? Bredase ondernemers showen hun skills, én vragen een kritische jury te investeren. De dragons branden af of investeren juist in de kansrijkste plannen. Wie gaat er met de winst vandoor?
Op de maandag – 4 juli – wordt een heuse Dragon’s Den georganiseerd tijdens de Zero Waste Week in Breda. Circulaire Bredase ondernemers mogen hun idee komen pitchen en maken kans op een investering van één van de Dragons. Ook krijgen ze ter plekke een beoordeling en advies/tips. Echt een mooie kans dus! De jury bestaat uit Thibaud van der Steen van ‘Breda Maakt Mij Blij’, Gilbert Gooijers (directielid van CM) en Elisah Pals (voor advies over het efficiënt bijdragen aan circulariteit en afvalpreventie).
Dus… durf jij het aan om jouw idee te pitchen? Lees hier meer of meld je direct aan via dit formulier.
Locatie: CM Headquarters, Konijnenberg 24
Datum & tijd: 4 juli 19:30 tot 22:00 uur
Tickets: Gratis
Ook als je de pitchers (of de dragons 😉) wilt komen aanmoedigen ben je van harte welkom!
 
Hap & Stap | Zero Waste Proefroute | 7 juli
Deze activiteit staat in het teken van ‘Verspillingsvrije Horeca’. Een onderwerp dat mooi aansluit op onze eigen Proeftuin Horeca Breda en waar onze eigen Tim Horsten en/of Jack van Haperen een toelichting op zullen geven. Ook Curio en andere interessante sprekers zullen hun visie en ideeën op het gebied van voedselverspilling delen.
Natuurlijk moet er ook geproefd worden. Je volgt de culinaire Hap&Stap route door de binnenstad, waarbij je op 5 verschillende Bredase hotspots een gerechtje proeft dat iets met voedselverspilling te maken heeft. Je zult zien: Verspilling is verrukkelijk!
Startpunt: Curio Markendaalseweg 35, Breda
Datum & tijd: 7 juli van 17:00 tot 20:30 uur
Tickets: €20,- inclusief eten (drankjes niet inbegrepen).
Lees hier meer over Hap&Stap Zero Waste
 
Andere leuke en inspirerende activiteiten tijdens de Zero Waste Week Breda
We zeiden al dat we bijna niet konden kiezen, en dat is niet zo gek. Het programma van de Zero Waste Week in Breda zit namelijk boordevol leuke events. Bijvoorbeeld: PeukMeuk actiedag van Het Peukenmeisje, de Zero Waste Picknick, Zero Waste Markt, Kids Workshop Duurzaam Knutselen, Afvalvrij Leven (Elisah Pals), de film: ‘Eeuw van mijn opa’, Groencafé, een kijkje achter de schermen van Vindingrijk, Film en panelgesprek: ‘Wat achterblijft’, workshops bodyscrub of shampoobar maken en als klap op de vuurpijl…
De Zero Waste Afterparty!
Bekijk het volledige programma van de Zero Waste Week Breda!

Deel dit bericht op je favoriete platform!

Ga naar de bovenkant