Naam contactpersoon: Rianne de Witte
E-mail contactpersoon: info@riannedewitte.com
Website: www.riannedewitte.com

Atelier Rianne de Witte / Kleermeesters

Sector: Textiel, Maakindustrie
Aantal medewerkers: 1

Beschrijving van de organisatie
Rianne de Witte (1967) Valkenisse, Zeeland is één van de pioniers en voorvechters voor duurzame mode. Zij pleit voor ‘eerlijke kleding’ die geproduceerd wordt met respect voor mens, dier en planeet. Het ontwerpen van tijdloze kleding die lang mee kan gaan is kenmerkend voor De Witte. Haar duurzame werkwijze is tijdens haar studie, begin jaren negentig ontstaan, als reactie op een vervuilende ‘fast-fashion industrie’.

Rianne de Witte houdt geen rekening met het reguliere modesysteem maar denkt vanuit de oorspronkelijkheid van hoogwaardig, milieuvriendelijk en eerlijk gemaakte kledingstukken. Bij deze ‘holistische’ werkwijze is samenhang van vakmanschap, doordacht ontwerp, duurzame materiaalkeuze, aandacht voor pasvorm en verfijnde afwerking, essentieel. Waar mogelijk wordt ook gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Naast haar eigen modelabel deelt zij haar kennis en kunde door middel van educatieve activiteiten rondom consuminderen en duurzaam textiel, is gastdocent bij modeopleidingen en geeft ze cursussen in haar eigen atelier over het verzorgen, repareren en recyclen van kleding.

Bijdrage aan Breda Circulair
Zie bovenstaande

Foto: Jurk Vidha – Biologische katoen GOTS certified
Model: Ananda de Jager
Fotografie: Loet Koreman
Lokatie: Galerie Ecker Breda