• BC_curio_groenonderwijs
BC_curio_logo

Naam contactpersoon: Bas Postma
E-mail contactpersoon: ugd.vgg@curio.nl
Website: www.curio.nl

Curio Voeding Groen en Gastvrijheid

Sector: Agro/Food, Gebouwde omgeving, Natuur
Aantal medewerkers: 100+

Beschrijving van de organisatie
 “Aangenaam, Curio is de naam. We zijn benieuwd naar wie jij bent. Nieuwsgierigheid is de basis van groei. Voor onze studenten en leerlingen, maar ook voor onszelf. Wij zijn namelijk constant bezig met vernieuwen. En we begrijpen dat iedereen anders is. Als leerling heb je de keuze uit opleidingen in allerlei soorten en maten. En kies je een school die bij jou past. Maak kennis.”
Curio Voeding Groen en Gastvrijheid is een onderwijsinstelling in Breda en biedt diverse MBO-opleidingen aan, zoals urban green development, milieu, food for future etc.

Bijdrage aan Breda Circulair
Goed onderwijs is doorslaggevend voor het verduurzamen van een samenleving. Naar aanleiding van het initiatief Leren voor Morgen (sustainaBUL), en overige landelijke initiatieven en trends omtrent duurzaamheid (MBO Raad en Duurzaam MBO) is binnen CURIO-VGG het plan opgevat om zich intensiever in te zetten voor een duurzamere school, curriculum en duurzamere wereld. Er is een visie ontwikkeld (visie Green Food Campus, visie op Leren en visie op Onderwijs VGG), en zijn er projecten (Project Groei) opgezet om het vak duurzaamheid en de bijbehorende SDGs (Sustainable Development Goals) in het curricula van de opleidingen te verankeren.