• de houtbroeders bredacirculair
de houtbroeders logo ecosysteem

Naam contactpersoon: Jaap van Kemenade
E-mail contactpersoon: jaap@dehoutbroeders.nl
Website: www.dehoutbroeders.nl

De Houtbroeders VOF

Sector: Maakindustrie
Aantal medewerkers: 1-5

Beschrijving van de organisatie
De Houtbroeders zijn drie gepassioneerde vakbroeders met een gedeelde liefde voor hout. In hun ontwerpstudio annex houtwerkplaats in Breda werken ze aan maatwerk meubels en op maat gemaakte interieurinrichtingen, geproduceerd met oog voor duurzaamheid.

De Houtbroeders staan voor kwaliteit die een leven lang meegaat. Dat vraagt om degelijkheid, en om tijdloze ontwerpen met mogelijkheden om de meubels tussentijds aan te passen en/of te onderhouden. De Houtbroeders nemen de tijd om samen met hun opdrachtgevers vorm te geven aan persoonlijk maatwerk, met aandacht voor alles wat de opdrachtgever belangrijk vindt. En ze werken met plezier aan het maken van unieke producten waarvan lang kan worden genoten.

Bijdrage aan Breda Circulair
De Houtbroeders kiezen voor een integrale blik en zijn betrokken in alle stadia van ontwerp tot oplevering. De meubels zijn demontabel ten behoeve van onderhoud, reparaties en ontwerpwijzigingen. Vóór de productie begint wordt er al rekening gehouden met toekomstscenario’s. 

Bovendien wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van laagbelastende materialen en wordt er relatief weinig afval geproduceerd.