• LocalTea
logo LocalTea

Naam contactpersoon: Johan Jansen
E-mail contactpersoon: info@teabyme.eu
Website: www.teabyme.eu

LocalTea

Sector: Agro/food
Aantal medewerkers: 20-50

Beschrijving van de organisatie
Thee van Nederlandse bodem!
LocalTea maakt thee van Nederlandse bodem! Tot voorheen werd alle thee naar Nederland verscheept, maar nu is het theeplantenkweker en tevens oprichter van LocalTea Johan Jansen, na een proces van 8 jaar, als eerste in Europa gelukt om de Camelia Sinensis winterhard lokaal te telen. Alle soorten thee, groene thee, zwarte thee, oolong etc. komen van deze plant. Het verwerkingsproces bepaalt wat voor thee het wordt; de magie zit hem in het ambacht!
LocalTea is, na 8 jaar ontwikkeling van de plant, 2 jaar bezig geweest om van deze theeplanten hoogwaardige kwaliteitsthee te maken. Toen we in 2018 deelname aan de Teas of the World contest en onze groene thee tussen meer dan 200 andere inzendingen de 4e plaats won, beseften we dat we er klaar voor waren om dit met iedereen te gaan delen.
Doordat dit de enige thee is die op Nederlandse bodem geproduceerd wordt zijn we 5 maanden verser dan reguliere thee en vullen we de behoefte in van de consument op zoek naar meer transparantie en beleving.

Bijdrage aan Breda Circulair
Door Nederlandse of lokale thee te drinken draagt de consument bij aan een positieve impact. Door onze korte transparante keten en doordat onze theeplanten van de theeplantage CO2 omzetten in zuurstof , heeft onze thee in vergelijking met andere merken 96% minder CO2 uitstoot, wordt er 99% minder energie verbruikt en verbruiken we 99% minder water.
Onze theeplanten worden honderden jaren oud en overal waar deze aangeplant worden dragen ze bij aan het klimaat.