• PlaSTiEK

Naam contactpersoon: Kristel de Krijger & Jilles Verspoor
E-mail contactpersoon: info@plastiekbreda.nl
Website: www.plastiekbreda.nl

PlaSTiEK Breda

Sector: Afval, Gebouwde omgeving
Aantal medewerkers: 1-5

Beschrijving van de organisatie
“Van plastic afval (zoals bijvoorbeeld de wieldoppen van de milieustraat en CD hoesjes van Emmaus) maken wij kunststof wandtegels. Dit doen wij met m.b.v. een schredder die het plastic afval vermaalt. Vervolgens wordt dit maalgoed d.m.v. een spuitgietgietmachine verwarmd en in vloeibare vorm in een tegelmal geperst. Et voila!
De tegels zijn geschikt voor bijvoorbeeld wanden van keukens, toiletten, gangen en badkamers. Beschikbaar in velerlei kleuren. Op STEK kan je onze 0-waste tegelwanden al op verschillende plekken bewonderen. En niet onbelangrijk; ook de reststukjes die, door zogenaamd snijverlies, bij een tegelklus achterblijven, verwerken we opnieuw tot wandtegels. Dus… eenmaal een tegel, altijd een tegel!”

Bijdrage aan Breda Circulair
Plastic afval, afkomstig van huishoudens in Breda, wat normaal gesproken in de verbrandingsovens verdwijnt, weten we met hulp van Kringlopen en de Milieustraat te onderscheppen. Via PlaSTiEK Breda krijgt dit afval een mooie nieuwe functie als wandtegel.  Mooi, duurzaam en circulair!