Naam contactpersoon: Max de Rooij
E-mail contactpersoon: max.derooij@queenels.com
Website:www.queenels.com

Queenels Europe B.V.

Sector: gebouwde omgeving
Aantal medewerkers: 1-5

Beschrijving van het bedrijf

Queenels Europe B.V., gevestigd in Breda, is een jonge en ambitieuze organisatie die een duurzaam, circulair en modulair bouwsysteem produceert en levert. De basis voor ons bouwsysteem zijn SIP-Panelen (Structural Insulated Panels ofwel Constructief Isolerende Panelen). Ze bestaan uit een OSB/3 voor- en achterblad met daartussen een (biobased) isolerende kern. Door deze specifieke samenstelling zijn deze panelen uitermate geschikt als (dragende) wanden en daken.

Vanaf januari 2024 breiden we ons assortiment uit met ons biobased SIP-paneel, een belangrijke stap in onze missie om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een negatieve uitstoot te bereiken. Dit paneel sluit naadloos aan op de R-ladder van circulariteit, waarbij we door het prefab ontwerp efficiënt omgaan met grondstoffen en overmatig gebruik tegengaan. Bovendien verminderen de constructieve eigenschappen van het paneel de noodzaak voor extra houten balken tijdens montage, wat verdere besparingen en duurzaamheidsvoordelen oplevert.

Bijdrage aan Breda Circulair

Door middel van het netwerk van Breda Circulair kunnen wij regio Breda kennis laten maken met ons biobased SIP-paneel. Op deze manier helpen wij aannemers, bouwbedrijven en architecten in de regio een biobased oplossing te kunnen bieden.